USKRS U MADRIDU - Hotel OCCIDENTAL ESTE 4*

Polazak sa aerodroma "Nikola Tesla"

Madrid, prestonica Kraljevine Španije, ujedno je i najveći grad države, a treći po veličini u Evropi. Iako moderan, sa visokom neboderima, prostranim trgovima, bogatim muzejima, velelepnim palatama,  poseduje zavidan broj zelenih površina. Najveći gradski park je Retiro, nekada zona rekreacije kraljevske porodice, sada je oaza fontana, jezera, statua i glavno mesto odmora. Zalazak Sunca u Madridu poznat je po tonalitetu boja na nebu i da biste ovaj najlepši deo dana videli ne morate čekati leto.

Hotel je smešten nedaleko od ulice Alcala koja vodi do poznatog trga Puerta del Sol. Na samo 800 metara od hotela se nalazi metro stanica Ciudad Lineal. Do centra Madrida možete stići za 10 - 15 minuta. Hotel Occidental Madrid Este poseduje moderne i funkcionalne sobe. Sve sobe sadrže kupatilo s fenom za kosu, besplatan bežični internet i 26-inčni plazma TV. Gosti mogu besplatno koristiti fitnes studio i saunu.

https://www.barcelo.com/en-gb/hotels/spain/madrid/occidental-madrid-este/

Izaberite datum:

1. DAN (06.04.2018. petak) BEOGRAD – RIM – MADRID

Okupljanje grupe na beogradskom aerodromu dva sata pred poletanje. Check-in putnika i obavljanje pasoških i carinskih formalnosti. Poletanje u 12:00h broj leta AZ 591,  presedanje na aerodromu u Rimu na let broj AZ 60 za Madrid u 14:30h. Planirani dolazak na aerodrom „Barahas“ u  Madridu oko 17h. Panoramsko razgledanje grada autobusom: La Castellana jedna od najdužih avenija u gradu, zatim ulica Gran Via jedan od simbola Madrida, Trg Cibelije, Kapija Alkala, Neptunova fontana ... Transfer do hotela. Smeštaj.  Noćenje.

2.DAN (07.04.2018. subota) MADRID - TOLEDO

Doručak. Organizovani fakultativni odlazak u Toledo. Nekada glavni grad Španije , danas deo  Uneskove liste svetske baštine, Toledo je pravi dragulj u španskoj kruni. Grad su osvajale i nastanjivale tri kulture, hrišćani, muslimani (Mavari) i Jevreji. Procvat je u stvari doživeo tokom  tri veka vladavine Mavara, koji su praktikovali za tadašnje vreme prilično neuobičajenu versku toleranciju. Sve religije su živele u miru jedne pored drugih, što je dovelo do toga da ćete na tako malom prostoru videti kombinaciju renesansnih crkava, sinagoga i džamija. Posle pada Mavara sačuvani su njihovi spisi, koji su se nalazili u gradskoj biblioteci, za koje su mnogi verovali da su izgubljeni. Tu su bila dela velikih grčkih filozofa, ali i arapskih naučnika. Padom Toleda u 11. veku u ruke kralja Leona i Kastilje, grad postaje prestonica Kastilje, a posle ujedinjenja s Aragonom, početkom 16. veka, i cele Španije. Taj status je uživao sve do 1565. godine, kada je Madrid postao glavni grad. Međutim, 16. vek nije doneo samo politička previranja već i El Greka, slavnog grčkog umetnika, koji je svoja najbolja dela uradio baš u Toledu, a deo njih danas se čuva u njegovoj kući – muzeju u samom gradu. Razgledanje grada. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN (08.04.2018. nedelja) MADRID

Nakon doručka fakultativno razgledanje Madrida. Pešačka tura i detaljnije upoznavanje sa znamenitostima: Čuveni trg Puerta del Sol, Calle Mayor, poznati trg Plaza Mayor izgrađen u vreme vladavine Filipa III, Kraljevska palata i katedrala Almudena, crkva posvecena Svetom Isidru, Opera, Poslastičarnica San Gines gde se još od 1894. prave najčuveniji ćurosi u Madridu, Trg Callao... Slobodno vreme za kraći odmor, a nakon toga mogucnost  fakultativnog obilaska  jednog od najpoznatijih muzeja sveta, El Prado, koji se ubraja na listu najprestiznijih  muzeja, s najbogatijom zbirkom dela slavnih španskih umetnika: El Greco, Velazquez, Goya, Ribera, Murillo. Za kraj dana, predlažemo idividualnu šetnju po parku Retiro. Noćenje.

4. DAN (09.04.2018. ponedeljak) MADRID – SEGOVIJA

Doručak. Slobodan dan za odmor i individualno razgledanje glavnog grada Španije ili fakultativna poseta Segoviji. Vožnja ka severu i oblasti Kastilja-Leon. Obilazak Segovije, poznate po najbolje očuvanom rimskom akvaduktu, mnogobrojnim rimokatoličkim crkvama, zamku “Alcazar“ koji je poslužio kao inspiracija Voltu Dizniju, a poznat je i po tome što je upravo tu španska kraljica Izabela obećala finansijsku pomoć Kolumbu za osvajanje novog kontinenta. Šetnja po srednjovekovnom delu grada koji se nalazi na listi svetske kulturne baštine UNESCO-a. Povratak u Madrid. Noćenje.

5. DAN (10.04.2018. utorak) MADRID – RIM - BEOGRAD

Doručak. Check out iz hotela i transfer grupe do aerodroma. Let iz Madrida za Rim u 11:35h, br. leta AZ 61. Presedanje u Rim na let za Beograd, AZ 594, u 15:20h. Dolazak na beogradski aerodrom oko 16:55h.

Termin: Uskrs

CENA UKLJUČUJE:

 • Avio prevoz na relaciji Beograd – Rim – Madrid – Rim – Beograd. 
 • Transfere na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom.
 • Panoramsko razgledanje grada po sletanju u Madrid.
 • 4 noćenja sa doručkom u MADRIDU u hotelu HOTEL OCCIDENTAL MADRID ESTE 4* , 1/2 
 • Besplatni prtljag - 1 prtljag koji se predaje (maksimum do 23kg) i 1 ručni prtljag koji se unosi u avion (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož...) i tečnost preko 100 ml.
 • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja. 

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Aerodromske takse 78 € (plaćaju se u agenciji i podložne su promeni do polaska na putovanje).
 • Doplatu za 1/1 sobu 120 €.
 • Putničko zdravstveno osiguranje i osiguranje prtljaga 6€.
 • Fakultativne izlete:
 • TOLEDO 59 €  (cena uključuje oblizak pomenutih znamenitosti, autobuski prevoz, usluge stručnog vodiča, ulaznice za Katedralu i crkvu Sv. Tome)
 • SEGOVIJA 45 €  (cena uključuje oblizak pomenutih znamenitosti, autobuski prevoz, usluge stručnog vodiča)
 • PANORAMSKO RAZGLEDANJE MADRIDA 20 € (cena uključuje oblizak pomenutih znamenitosti, povratnu metro kartu, usluge stručnog vodiča)

  *
  Sve cene su informativnog karaktera, za minimum 15 prijavljenih putnika.
 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po prodajnom kursu Pro Credit banke (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER):
 • GOTOVINSKI: 30% prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 20% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 15 dana pre početka putovanja.
 • UPLATAMA NA RATE: 30% prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 20% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i 20% vrednosti aranžmana 15 dana pre početka putovanja. Ostatak od 30% u  mesečnim ratama čekovima građana (bez kamate) zaključno sa 15.07.2018. godine. Sve uplate pre početka putovanja su gotovinske.
 • PLATNIM KARTICAMA: 30% prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 20% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 15 dana pre početka putovanja: VISA, DINA, MAESTRO, MASTER.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od01.2017. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u EVRIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 15 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 22 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 5 dana pre početka putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji  europa.rsili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Pasoši državljana Republike Srbije koji putuju u zemlje EU moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci)od dana ulaska na teritoriju EU.
 • Rapsody Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog osiguranja u agenciji u prema važećem cenovniku sa osiguranom sumom do 30.000 EUR, za sve putnike bez ograničenja starosnih granica, u vidu medicinske asistencije po uslovima Uniqa osiguranja (Milutina Milankovica 134 Beograd) – osnovno osiguravajuće pokriće (obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u uslovima Uniqa osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana). U slučaju zdravstvene intervencije (pozvati broj 011/36 36 955 centra za pomoć Uniqa osiguranja)
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA: RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 462/2010.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA «RAPSODY TRAVEL» OD 25.01.2017. A KOJI SU USKLAĐENI SA YUTA STANDARDIMA I MOGU SE POGLEDATI NA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI.        
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja, opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog putovanja (UNIQA).
 • Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni deo ovog programa.


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.66.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.65.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.