JUŽNA ITALIJA

Polazak 21.30h - Beograd | 20h - Novi Sad

Potpuno jedinstveno putovanje na našim prostorima, koje započinjemo posetom divnom primorskom gradu Draču, gde isplovljavamo feribotom ka Bariju, grad koji odiše autentičnim duhom i šarmom koji poseduje samo jug Italije. Naš put dalje vodi ka prestonici juga, ka Napulju, gradu kontrasta, bede i raskoši, kraljevska prestonica sa raskošnom arhitekturom, mirisom mora i gastronomskih specijaliteta, grad sjajnih napolitanskih kancona, grad beskrajnih priča. Iz Napulja idemo ka obali limuna i čuvenom letovalištu Sorento i do arheološkog lokaliteta - vulkana Vezuva. Dalje nastavljamo ka pokrajini Bazilikata i čudesnom gradu Matera, poznatom po kućama u pećinama. Iz Matere uputićemo se ka pokrajini Apulija i prelepom srednjovekovnom gradu Leće. Posetićemo i najveću turističku atrakciju pokrajine Apulije, gradić Alberobelo sa autentičnim kupastim kućicama, kao i jedno od najlepših letovališta Apulije, prelepi Polinjano al Mare.

Izaberite datum:

1. DAN: Novi Sad – Beograd

Polazak iz Novog Sada oko 20 h i iz Beograda oko 21.30 h. Putovanje Ibarskom magistralom (Lazarevac – Čačak – Užice - Prijepolje). Noćna vožnja preko Crne Gore. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. DAN: DRAČ

Dolazak u DRAČ u popodnevnim satima. Po dolasku, sledi kraća panoramska tura sa razgledanjem (Rimski amfiteatar, Vizantijski market, ostaci vizantijskih zidina…). Slobodno vreme do 19.30h. Odlazak do luke grada i po obavljanju formalnosti prijave putnika, ukrcavanje na feribot. Za one koji su odabrali tu opciju, smeštaj u kabine. Noćna plovidba Jadranskim morem.

3. DAN: BARI – NAPULJ

Uplovljavanje u luku BARI u prepodnevnim satima (oko 8 h). Sledi iskrcavanje sa feribota i odlazak do bazilike Svetog Nikole u kojoj se nalaze mošti ovog velikog hrišćanskog svetitelja. Nakon posete bazilici, sledi slobodno vreme do oko 12 h kada je planiran polazak iz Barija. Putovanje ka Napulju. Očekivano vreme dolaska u NAPULJ je negde oko 16 h. Po dolasku sledi smeštaj u hotel u istorijskom delu grada. Odmor. Oko 18h polazak sa vodičem u pešačko razgledanje grada (cca 3 km, cca 2 sata). Naša pešačka tura počinje kod slavne Porta Kapuane, nekadašnjeg srednjovekovnog ulaza u grad, zatim odlazak do interesantne ulice Via Tribunali izgrađene na temeljima rimske Via Decumanis. Prolazak kraj lepe barokne crkve Monte dela Mizerikordija u kojoj se nalazi nekoliko remek - dela čuvenog Karavađa. Odlazak do napuljskog Duoma, veličanstvene barokne katedrale posvećene svecu zaštitniku grada, Sv. Januarijusu. Poseta katedrali i nastavak razgledanja šetnjom Korzom Umberta I. Odlazak do Municipijuma i prelepe Neptunove fontane uz panoramski osvrt na srednjovekovni zamak Anžujaca (Novi zamak). Kroz galeriju Umberta I (jedan od najstarijih tržnih centara Evrope), odlazak do znamenitog teatra i čuvene operske kuće San Karlo. Potom sledi obilazak glavnog gradskog trga Plebiscita sa Kraljevskom palatom i crkvom Sv. Franje i Pavla. Na kraju sledi odlazak do male uličice Kjaja u kojoj se nalazi najstarija picerija na svetu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Preporuka: prošetajte se Rivom do malog seoca Borgo Marinaro koje je izgrađeno u podnožju srednjovekovnog zamka Jaje… Individualni povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN: NAPULJ – SORENTO – KAPRI

Doručak. Polazak u 9h na celodnevni, fakultativni izlet do SORENTA, čuvenog letovališta u Napuljskom zalivu, sedištu Obale limuna. Vožnja ka Salernu i vulkanu Vezuv uz priču o „Hristovim suzama“ i strahotama koje je ovaj vulkan izazivao u dalekoj prošlosti… Po dolasku u Sorento sledi kratka orijentaciona šetnja letovalištem (pola sata) i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Oni koji to žele, uz instrukcije vodiča, mogu otići feribotom iz Sorenta do ostrva KAPRI (za ovaj program vam je potrebno minimum 5 sati). Polazak ka Napulju u 20 h. Povratak u hotel oko 21 h. Noćenje.

5. DAN: NAPULJ – POMPEJI – MATERA – LEČE

Doručak. Napuštanje soba i pakovanje stvari u autobus od 08.15 h. Polazak ka Apuliji u 8.30 h. Odlazak do POMPEJA. Slobodno vreme u živopisnom centru gradića (pijaca) ili fakultativna tročasovna poseta jednom od najčuvenijih i najspektakularnijih arheoloških lokaliteta na svetu. Uz pratnju lokalnog vodiča prošetaćemo se ulicama drevnog grada koje kao da su ostale zamrznute u vremenu i prostoru… Uz priču o kataklizmi koju je izazvao vulkan Vezuv i propasti jedne od najbogatijih rimskih kolonija, obićićemo nekadašnji Forum sa ostacima magaza, hramova i javnih kupatila; potom ćemo posetiti Faunovu kuću – rekonstruisana rimska vila rustika; videćemo nekadašnju „šoping ulicu“ i posetiti zanimljive kvartove lupunarija… Na kraju obilaska ćemo pogledati i Grčki teatar. Organizovani deo programa traje oko 2 sata, dok je ostatak vremena (1 sat) slobodan za individualne aktivnosti. Polazak iz Pompeja oko 13h. Nastavak putovanja ka pokrajini Bazilikata. Dolazak u MATERU oko 17h. Po dolasku, sledi odlazak do vidikovca odakle se pruža nestvaran pogled na drevne Sasije – stari deo Matere koji još nazivaju i gradom duhova zbog napuštenih kuća.  Slobodno vreme za individualnu šetnju starim delom grada. Nastavak putovanja u 20 h ka LEČU. Dolazak u večernjim satima (oko 23 h). Smeštaj u hotel. Noćenje.

6. DAN: LEĆE – OSTUNI

Doručak. Polazak u 09 h u obilazak istorijskog centra Leča sa razgledanjem: portiko Napulja sa Trijumfalnom kapijom, palata Vlade, trg Oronco, Katedralni trg… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U 16.30 h polazak iz hotela na poludnevni fakultativni izlet. Odlazak do srednjovekovnog grada OSTUNI. Ovaj grad nazivaju „La Città Bianca“ – „Beli grad“, zbog karakteristične krečno bele boje fasada srednjovekovnih kuća u istorijskom centru grada. Slapovito podignut, grad kruniše prelepa gotska Katedrala. Nakon kraće organizovane šetnje gradom, sledi slobodno vreme za uživanje u specifičnom ambijentu. Polazak ka hotelu u 21h. Povratak oko 22.30h. Noćenje.

7. DAN: LEĆE - ALBEROBELO – POLINJANO – BARI

Doručak. Odjava iz soba i pakovanje stvari u bus od 08.45 h i odlazak iz Leča u 9h. Putovanje preko Brindizija do neverovatnog ALBEROBELA, grada koji predstavlja sinonim turizma Apulije. Najveća atrakcija ovog mestašca su neodoljive kućice sa kupastim krovovima koje lokalno stanovništvo naziva „truli“. Preko 1030 ovakvih neobičnih kućica načičkano je u Alberobelu, pa čak je i crkva Sv. Antonija u formi trulija. Slobodno vreme za uživanje u specifičnom ambijentu. Polazak iz Alberobela u 13 h. Odlazak do malog i lepog primorskog gradića POLINJANO A MARE. Slobodno vreme u centru gradića (trg Sat tornja). Nastavak putovanja u 16 h. Dolazak u BARI i odlazak do jednog od supermarketa. Slobodno vreme za šoping do dogovorenog polaska ka luci I ukrcavanje na feribot ka Albaniji. Po obavljanju carinskih formalnosti, smeštaj u kabine za one koji su odabrali tu opciju. Noćna plovidba Jadranskim morem.

8. DAN: DRAČ - SRBIJA

Pristajanje u luku Drač oko 8 h ujutro. Nakon iskrcavanja, sledi vožnja preko Crne Gore ka Beogradu i Novom Sadu. Povratak u kasnim noćnim satima. Kraj putovanja.

Termin: April/Maj

FIRST MINUTE CENA ARANŽMANA: 299 € za prijave do 10.03

CENA UKLJUČUJE:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • povratni prevoz feribotom na liniji Drač - Bari - Drač
 • 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelima sa 3* (2 noćenja u Napulju + 2 noćenja u Leću)
 • smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom
 • obilaske Drača, Barija, Polinjana, Alberobela, Leča, Matere i Napulja prema programu i uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • usluge vodiča
 • organizacione troškove 

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Putničko i zdravstveno osiguranje 8 € .
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu - 100 €
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu - 120 €
 • Smeštaj u kabinu na feribotu Drač – Bari -Drač (četvorokrevetna kabina sa WC) - 100 € za oba pravca (cena po kabini) – moguće je uzeti kabinu i samo za jedan pravac i u tom slučaju je cena
  60 € po kabini!
 • Gradska taksa u Lećeu i Napulju - oko 3 € po noćenju – ukupan iznos od 12 € se plaća isključivo na recepciji hotela prilikom preuzimanja ključeva!
 • U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa za uplate na licu mesta su: izlet za Ostuni - 30 €, Pompeji sa ulaznicom - 30 €, izlet za Sorento - 30 €.
 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po prodajnom kursu Pro Credit banke (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER
 • UPLATAMA NA RATE: 10% prilikom  rezervacije (sklapanja Ugovora), a ostatak od 40% 15 dana pre početka putovanja. Ostatak od 50% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (bez kamate) zaključno sa 15.07.2018.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije „Rapsody travel” od 25.01.2018. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 45 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji  europa.rsili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA: RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 462/2010.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA «RAPSODY TRAVEL» OD 25.01.2017. A KOJI SU USKLAĐENI SA YUTA STANDARDIMA, I MOGU SE POGLEDATI NA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI.
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja,  opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog putovanja (UNIQA) .
 • Molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa! Minimum 15 dana pre polaska treba da dostavite broj pasoša!


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.66.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.65.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.