DVORCI BAVARSKE

Polazak 17h - BEOGRAD

Alpi i Dunav, BMW i fudbalski klub Bajern, bajkoviti dvorci i stari gradovi - sve su to simboli najveće i najbogatije regije Nemačke - Slobodne Države Bavarske. Najznačajniji grad Minhen bio je od 1180. godine do 1918. godine prestonica vladarske dinastije Vitelsbah, a sada je glavni grad Bavarske i treći grad po veličini u Nemačkoj. Bogati muzeji, raskošni trgovi, grandiozne crkve i mogućnost dobre kupovine, uz sjajno bavarsko pivo koje se toči u mnogim pivnicama i neizbežnu kobasicu, čine Minhen veoma atraktivnim za posetioce iz celog sveta. Salcburg kao rodni grad Mocarta predstavlja svetsku prestonicu muzike zbog brojnih festival koji okupljaju poznate ličnosti iz celog sveta. Salcburg je poznat i po blizini Alpa, zbog čega ga i zovu „Vrata Alpa“.

Izaberite datum:

1. DAN: BEOGRAD

Polazak iz Beograda oko 17:00 h. Noćnja vožnja preko Hrvatske i Slovenije....

2. DAN: SLOVENIJA - AUSTRIJA - MINHEN

Iz Slovenije ulazimo u Austriju kroz tunel “Karavanke” i krećemo prema Nemačkoj. Vožnja pored Salcburga prema Minhenu. U prepodnevnim satima stižemo u glavni grad Bavarske. Razgledanje i upoznavanje grada: Centralni trg Marineplatz sa starom i novom zgradom opštine i čuvenim Glokenšpilom (zvona), Kraljev trg, poznati Ludvigov put, kraj koga su i Bavarska državna biblioteka, Ludvig - Maksimilijanov univerzitet, Olimpijsko selo... Slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. DAN: MINHEN

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti... Preporuka: pinakoteke, muzej BMW, Olimpijsko selo (individualna kupovina ulaznica). Mogućnost fakultativnog odlaska u neku od pivnica. Noćenje.

4. DAN: MINHEN – dvorac LINDERHOF – OBERAMERGAU – dvorac NOJŠVANŠTAJN – MINHEN

Doručak. Fakultativni obilazak dvorca Linderhof, Nojšvanštajn i gradića Oberamergau – cca 250 km. Vožnja do dvorca Linderhof (oko 100 km) palate bavarskog kralja Ludviga II (druga polovina XIX veka). To je jedini dvorac koji je završen za života kralja Ludviga II. Odlazak do obližnjeg prelepog mesta Oberamergau, sa oslikanim fasadama kuća, poznatog po tradicionalnoj manifestaciji Hristovog stradanja na putu na Golgotu, koja se održava od 17. veka, uz učešće preko hiljadu meštana. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do bajkovitog dvorca Nojšvanštajn koji je kralj Ludvig II podigao na litici iznad klisure u Bavarskim Alpima kod mesta Fusen, blizu granice sa Austrijom. Nojšvanštajn je poslužio Voltu Dizniju kao inspiracija za dobro poznati dvorac iz bajke u njegovim crtanim filmovima. Povratak u Minhen. Noćenje.

5. DAN: MINHEN - dvorac HERENKIMZE - SALCBURG

Doručak. Polazak prema gradiću Prien i najvećem bavarskom jezeru Kimze. Po dolasku, fakultativna vožnja “Bavarskim morem” (oko 20 minuta) do ostrvca na kome je dvorac Herenkimze. Poseta dvorcu, koji je izgradio bavarski kralj Ludvig II, u kombinaciji rokokoa i baroka sa mnogobrojnim ukrasima od zlata, srebra, skupog porcelana i mermera, po uzoru na Versaj. Dvorac nikada nije dovršen, a kralj je u njemu boravio samo devet dana. Posle obilaska dvorca i muzeja Ludviga II, povratak brodom u Prien. Nastavak putovanja za Salcburg na reci Salcah, u blizini nemačko – austrijske granice. Ovaj prelepi grad na obroncima Alpa nazivaju i „Vratima Alpa“. Salcburg je deo svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO–a, a uredili su ga, znatnim delom, čuveni italijanski arhitekti Skamoci i Solari u drugoj polovini 16. veka. Obilazak centra grada: Mocartova rodna kuća, dvorac Mirabel, Stari trg, Mocartov trg, katedrala sv. Ruperta, manastir sv. Petra, tvrđava Hoensalcburg… Slobodno vreme. Polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Austriju, Sloveniju i Hrvatsku.

6. DAN: SRBIJA

… sa dolaskom na mesto polaska u kasnim poslepodnevnim časovima.

Termin: Uskrs/Prvi Maj

FIRST MINUTE CENA ARANŽMANA: 185 € za prijave do 10.03

CENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV, VIDEO) na navedenim relacijama
 • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 2** u Minhenu ili okolini u 1/2 i 1/3 sobama

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete
 • Doplata za polazak iz unutrašnjosti - 10 €
 • troškove rezervacija, ulaznica i prevoza za dvorce Linderhof, Nojšvanštajn i Herenhimze - 40 € (plaćanje na licu mesta)
 • vožnju brodom do zamka Herenhimze (povratna karta, plaća se na licu mesta) - 7 € odrasli / 4 € deca od 4 - 12 godina / besplatno deca od 0 - 4 godine
 • Putničko i zdravstveno osiguranje 7 € .
 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po prodajnom kursu Pro Credit banke (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER
 • UPLATAMA NA RATE: 10% prilikom  rezervacije (sklapanja Ugovora), a ostatak od 40% 15 dana pre početka putovanja. Ostatak od 50% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (bez kamate) zaključno sa 15.07.2018.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije „Rapsody travel” od 25.01.2018. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 45 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji  europa.rsili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA: RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 462/2010.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA «RAPSODY TRAVEL» OD 25.01.2018. A KOJI SU USKLAĐENI SA YUTA STANDARDIMA I MOGU SE POGLEDATI NA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI.
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja,  opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog putovanja (UNIQA) .


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.66.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.65.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.