ĐENOVA & CINQUE TERRE

Polazak 19h - Beograd

Nacionalni park Cinque terre se nelazi na obali mora Ligurijske regije, a u prevodu sa italijanskog značilo bi pet zemalja, a zapravo se misli na pet terasasto izniklih sela sa šarenim kućicama. Imena sela su : Riomaggiore (Velika reka), Manarola (u prevodu mlin za pravljenje maslinovog ulja), Corniglia, Vernazza  i Monterosso (Crvena planina). Ovaj nacionalni park je jedinstven zbog svog spektakularnog položaja u nestvarnoj lepoti pejzaža, bajkovitim kućicama, primorskog šarma, koji je do kraja 19.veka bio potpuno izolovan od ostatka sveta.

Izaberite datum:

1. DAN: Beograd

Polazak iz Beograda u 19h sa dogovorenog mesta. Tranzitna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku...

2. DAN: Đenova

...Sloveniju i Italiju, uz usputne pauze po potrebi grupe. Dolazak u Đenovu u jutarnjim časovima. U zajedničkom obilasku glavnog grada Ligurije videćemo: Duždevu palatu, trg Ferari, Katedralu, kuću Kristofera Kolumba, stari svetionik La Lanternu... Smeštanje u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN: Menton – San Remo

Doručak. Po završenom doručku fakultativni obilazak dva mondenska mesta na Azurnoj i na Ligurijskoj obali – Mentona i San Rema...Menton ili Biser Francuske je mediteranski gradić, koji je spojio francusku raskoš i šarm obližnje Italije. U zajedničkoj šetnji upoznaćemo se sa živopisnom marinom kao i nekolicinom prelepih trgova... Slobodno vreme. Nakon Mentona odlazimo do obližnjeg San Rema, grada poznatog pre svega po Festivalu italijanske kancone. U zajedničkoj šetnji videćemo Rusku crkvu, Kasino, hotel Evropa, korso Mateoti, kao i teatro Ariston gde se održava prestižni muzički festival. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN: Cinque Terre

Doručak. Nakon doručka fakultativni izlet Cinque Terre. Vožnja do gradića Levanto gde se ukrcava na voz koji povezuje svih pet sela u okviru Nacionalnog parka. Prvo posećujemo  mesto Riomaggiore – tipičan ligurijski gradić poznat po crkvi i srednjevekovnoj arhitekturi. Nakon toga prolazimo čuvenim parkom ljubavi Via dell` Amore i stižemo do mesta Manarola – tipičnog sela ove regije koji je smešten na litici. Nastavak putovanja do mesta Vernazze. Poslednja stanica je Monterosossa al Mare gde posle razgledanja grada ostaje slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN: Serravalle outlet - Sirmione

Doručak. Napuštanje hotela i polazak ka Serravalle outlet-u, jednom od najboljih šoping centara u celoj Italiji, sa velikim brojem radnji poznatih modnih brendova u kojima popusti idu i do 70%. Slobodno vreme. Nakon toga polazak za Sirmione i jezero Garda. Po dolasku  sledi obilazak Sirmionea. Ovo je biser na obali jezera Garda, mesto je gde ćete uživati u odlično očuvanoj srednjevekovnoj tvrđavi vladarske porodice Skaliđeri, otkrivanju bezbrojnih detalja u uskim uličicama, probati poznati limoncello, kao i gastronomske specijalitete ovog dela Italije... Slobodno vreme u istorijskom centru, a nakon toga nastavak puta preko Italije, Slovenije i Hrvatske...

6. DAN: Beograd

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima u zavisnosti od zadržavanja na granicama.

Termin: Uskrs/Prvi maj

FIRST MINUTE CENA ARANŽMANA: 165 € za prijave do 10.03

CENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusom
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Đenovi
 • Stručni turistički vodič tokom celog puta
 • Takse, parkinzi i drumarine tokom celog puta
 • Obilazak Đenove, Sirmionea u pratnji stručnog vodiča
 • Poseta Outlet centru Serravalle

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Doplata za prevoz za polaske iz Kragujevca i Niša (minimum po 25 putnika): 10 € po osobi
 • Fakultativni izlet Menton i San Remo  25
 • Fakultativni izlet Cinque Terre   30
 • Putničko zdravstveno osiguranje i osiguranje prtljaga 7
 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po prodajnom kursu Pro Credit banke (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER
 • GOTOVINSKI: 10% prilikom  rezervacije (sklapanja Ugovora), 40% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 14 dana pre početka putovanja.
 • UPLATAMA NA RATE: 10% prilikom  rezervacije (sklapanja Ugovora), a ostatak od 40% 15 dana pre početka putovanja. Ostatak od 50% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (bez kamate) zaključno sa 15.07.2018.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 25.01.2018. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u EVRIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 25 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 45 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji  europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Pasoši državljana Republike Srbije koji putuju u zemlje EU moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci)od dana ulaska na teritoriju EU.
 • Rapsody Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog osiguranja u agenciji u prema važećem cenovniku sa osiguranom sumom do 30.000 EUR, za sve putnike bez ograničenja starosnih granica, u vidu medicinske asistencije po uslovima Uniqa osiguranja (Milutina Milankovica 134 Beograd) – osnovno osiguravajuće pokriće (obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u uslovima Uniqa osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana). U slučaju zdravstvene intervencije pozvati broj 011/36 36 955 centra za pomoć Uniqa osiguranja.
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA:  RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 462/2010.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA «RAPSODY TRAVEL» OD 25.01.2017. A KOJI SU USKLAĐENI SA YUTA STANDARDIMA I MOGU SE POGLEDATI NA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI.
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja,  opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja (UNIQA) .
 • Minimum za garantovane polaske iz Niša, Kragujevca i Novog Sada je 25 putnika iz svakog grada.
 • Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni deo ovog programa.


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.66.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.65.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.