UAE

UAE


KORISNE INFORMACIJE:

NOVAC:
Lokalna valuta je dirham (oznaka: AED). Njena vrednost prema čvrstim valutama varira u zavisnosti od situacije na međunarodnom tržištu.
Karticama naših banaka: Visa Electron i Master Card se mogu kupovati robe i plaćati usluge, kao i podizati gotovina iz automata. U svim slučajevima se zaračunava procenat za naknadu troškova.

VREMENSKA RAZLIKA:
UAE su na GMT +4 zoni. Vremenska razlika u odnosu na Srbiju u letnjem periodu je +2 sata, dok je u zimskom periodu +3 sata.

STRUJA:
Struja je napona 220 volti, ali je za različite punjače potreban adapter jer su utičnice trokrake.

KLIMA:
Klima je pustinjsko-suptropska. Leta su vruća i u nekim mesecima sa dosta vlage, otprilike kao u Antalijskoj regiji Turske, ili u Egiptu na obalama Crvenog mora. Zime su prijatne sa dnevnim temperaturama oko 20-25 stepeni. Sezona kupanja je od kraja marta do početka decembra.
Emirati se nalaze na oko 25⁰ severne geografske širine pa su sunčevi zraci dosta jači nego kod nas jer padaju pod većim uglom, tako da prilikom sunčanja obavezno treba koristiti sredstva sa visokim zaštitnim faktorom i izbegavati boravak na plaži ili pored bazena u periodu od 12:00-15:00h. Tokom leta uvek sa sobom treba nositi vodu, koristiti naočare za sunce, kape ili šešire.

JEZIK:
Službeni jezik je arapski, dok se engleski jezik koristi u komercijalne i poslovne svrhe. Hindi i Urdu su takođe često u upotrebi.

KOJE SU MOJE ODGOVORNOSTI?
Svaki putnik je odgovoran za sebe i u obavezi je da prati instrukcije lokalnog vodiča i predstavnika agencije, koji je tu da pazi na bezbednost putnika i da izbegne bilo koju opasnu situaciju. Pored toga, jedina vaša odgovornost je da uživate i da se što bolje provedete!

Postanite deo naše zajednice

Budite obavešteni o najnovijim akcijama i ponudama za najbolja putovanja. Dobrodošli u svet nezaboravnih putovanja i vrhunskog provoda.

COPYRIGHT © RAPSODY TRAVEL DOO - SVA PRAVA ZADRŽANA.
Website by Neolab