FILIPINI

Polazak sa aerodroma "Nikola Tesla"

Daleke džungle, visoke planine, peščane obale, tirkizno zeleno more i bezbroj koralnih grebena. Zemlja sa preko stotinu etničkih mešavina i stranih uticaja oblikovanih u jedinstvenu kulturu. Smaragdna poljia pirinča, megalopolisi, vulkani i nasmejani stanovnici. Tragovi španske kolonijalne ere, bujne gradske fešte, jedinstvena špansko - filipinska arhitektura, američki uticaj široko rasprostranjenih centara brze hrane. Zemlja toliko puna kontrasta i mešavine uticaja spoljnog sveta, a opet svoja i jedinstvena. Arhipelag sa preko 7000 magičnih ostrva. Filipini su sve to i još mnogo više! Upoznaj nove ljude iz celog sveta, svoje istomišljenike, i zabavljaj se tokom celog putovanja. Učini da ovo bude putovanje za pamćenje!

Izaberite datum:

1. DAN: Poletanje

Okupljanje putnika na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pred poletanje. Let za Manilu sa presedanjem u Dohi (broj leta QR0232).

2. DAN: Manila

U glavni grad Filipina – Manila, slećemo u popodnevnim časovima. Odlazimo do smeštaja. Posle odmora krećemo u obilazak bivše španske kolonije: Svetski trgovinski centar Manila, Centar filma, Međunaroni kongresni centar Filipina, Kokosova palata, Gradski muzej, muzej novca, promenade, Malate katolička crkva. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN: Let u raj

Posle doručka pakujemo stvari i nastavljamo obilazak Manile: Rizal park, Puerta Real baste, crkva San Augustin, Gradska kuća, Manila katedrala, Fort Santiago. Vraćamo se u hotel, uzimamo stvari i odlazimo na aerodrom. Let iz Manile za ostrvo Borakay. Slećemo u Cataklan i transferom (brod+bus) nastavljamo do smeštaja u centralnom delu ostrva. Slobodno vreme za uživanje. Noćenje.

4 - 11. DAN: Uživanje u raju

Ostrvo Borakay smešteno u zapadnom delu Filipina na samo sat leta od Manile. Njegove obale zapljuskuju talasi Sulu i Sibuyan mora. Važi za najlepše ostrvo Filipina sa divnim plažama, koralnim grebenima, bogatom noćnom životu i romantičnim zalascima sunca Ostrvo je dugo oko 7 km i široko oko 1 km stoga je lako obići sve njegove plaže i uživati u svim njegovim lepotama. Prelepe plaže, fenomenalno more, tropska klima, nestvarna priroda, skrivene pećine, ukusna hrana, zanimljiva istorija, dragi, ljubazni i nasmejani ljudi. Organizovanje fakultetivnih izleta i aktivnosti uz koje ćemo otkriti najskrivenije tajne ovog rajskog ostrva i uživati u ovoj avanturi do poslednjeg trenutka. Noćenje. 

12. DAN: Rastanak sa Filipinima

Napuštamo Borakay i krećemo do aerodroma u Cataclanu. Let za Manilu. Opraštamo se od ovog tropskog raja u nadi da ćemo se ponovo vratiti.

13. DAN: Sletanje - kraj avanture

Let za Beograd sa presedanjem u Dohi (broj leta QR929). U jutarnjim časovima stižemo u Beograd, sabiramo utiske i spremamo se za novu egzotičnu avanturu! Kraj programa.

BORACAY ISLAND HOPPING

Jedan od najposećenijih izleta tokom boravka na Borakay-u. Obilazimo četiri divna ostrva u okruženju, ronimo na različitim koralnim grebenima i kupamo se na nestvarnim plažama. Posećujemo Din-iwid Plažu, Coral Garden, Ilig Iligan Plažu, Starfish Garden, Monaco Suites oblast, Cristal cove, Magic island...

N/A
OSTRVSKA TURA

Dvoasovni obilazak ostrva koji pruža fantastičano foto iskustvo. Idemo do najviše tačke ostrva sa koje se pruža divan pogled, odlazimo u posetu seoskoj komuni na Bulabong plaži, a potom se upućujemo ka čuvenoj Puka plažu gde se družimo sa lokalcima, kupujemo suvenire i uz koktele uživamo na povetarcu!

N/A

Termin: Septembar/Novembar/Decembar

MESEC NISKIH CENA!

CENA UKLJUČUJE:

 • Avio prevoz kompanije Qatar Airways na relaciji Beograd – Doha – Manila – Doha – Beograd, Manila – Caticlan - Manila SA SVIM TAKSAMA i prtljagom do 23kg
 • Transfere na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom, Caticlan – Borakay – Caticlan
 • Smeštaj u hotelima 3* u Manili i Borakayu na bazi 10 noćenja sa doručkom (kontinentalni)
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Vizu za Filipine (dobija se u Beogradu i potrebno je pribaviti je najmanje 15 dana pred put;
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Individualne troškove na putovanju
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može pribaviti u agenciji, UNIQA putničko zdravstveno osiguranje (19-70 godina), pokriće do 15000€, cena: 1363,69rsd
  pokriće do 40000€ cena: 2552,81rsd.

Bamboo Beach Resort& Restaurant Borakay
Hotel je udaljen samo par minuta od Turist biroa, Talipapa Marketa i Glavnog Shoping Centra. Lociran uz samu plazu izmedju Station 3 i Station 2. Standard sobe su opremnjene klimom, zasebnim kupatilom, kablovskom TV, mini friziderom i WiFi internetom.

 

KOJE SU MOJE ODGOVORNOSTI?

Svaki putnik je odgovoran za sebe i u obavezi je da prati instrukcije lokalnog vodiča i predstavnika agencije, koji je tu da pazi na bezbednost putnika i da izbegne bilo koju opasnu situaciju. Pored toga, jedina vaša odgovornost je da uživate i da se što bolje provedete!

VIZE

Za ulazak na teritoriju Republike Filipini državljanima Srbije potrebne su vize. Potrebno je vizu pribaviti najmanje 15 dana pred putovanje u generalnom konzulatu Filipina u Zagrebu. Ili preko naše agencije. Za državljane  Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije , Crne Gore i Bugarske, važe isti propisi. Republika Srbija nema svoju ambasadu na Filipinima već je za Filipine na nerezidencijalnoj osnovi zadužena ambasada u Džakarti, Indonezija. Hrvatska, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija i Slovenija, takođe nemaju svoje ambasade.

KORISNE INFORMACIJE

Voda na Filipinima zvanično je bezbedna za piće, ali je preporuka koristiti flaširanu vodu.
Od lekova sa sobom poneti lekove za redovnu terapiju ako je imate, probiotik, lekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje. Ponesite obavezno i kremu za sunčanje i sredstvo protiv komaraca. Preporučujemo zdravstveno osiguranje. Zdravstveno osiguranje možete uzeti u agenciji do 5 dana pred put. Klima na Filipinima je na granici tropsko-savanske i tropsko-monsunske. Veoma topla leta sa jako malo padavina i visoka vlažnost vazduha. Prosečna maksimalna dnevna je 29-33C, noćna oko 16-23C. Temperatura može i pasti, tako da sa sobom obavezno ponestite odeću dugih rukava i nogavica. Tradicionalna ishrana obuhvata piletinu, govedinu, svinjetinu, pirinač, povrće i voće, a na obali mora i morske plodove i ribu. Ulična hrana je bezbedna, jeftina, ukusna i dostupna svuda. Filipini su bezbedna destinacija, ali je preporuka pridržavati se određenih pravila. Ne preporučuje se samostalno kretanje po mraku i noću, u nekim zabačenim delovima Manile i ostrva jer se pre svega radi o siromašnim i nerazvijenim područjima. U područijima sa velikom gužvom posebno vodite računa o svojim ličnim stvarima, jer je povećan broj džeparoša. Nikako ne sedajte u auto nepoznate osobe, čak i ako se predstavlja kao radnik hotela. Vodite računa kad fotografišete, jer ukoliko želite da uslikate nekoga, morate obavezno pitati. Preporuka je da sa sobom nosite američke dolare ali i evre možete menjati u svim menjačnicama i bankama. Bankomati se nalaze svuda, Filipini su rekorder po broju bankomata i plaćanje kreditnim karticama je moguće skoro svuda. O pojedinostima posavetujte se sa Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inostranstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane. Na Filipinima Vam nisu potrebni adapteri za utičnice a napon je isti kao i kod nas 220V.

 NAPOMENE:

*Zbog mogućih promena cena avionskih karata, postoji mogućnost korekcija cena aranžmana. Takođe u retkim slučajevima, zbog prebukiransoti letova postoji mogućnost pomeranja polaska za dan ili dva.

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu NBS-a (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER):
 • GOTOVINSKI / UPLATE NA RATE: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.
 • UPLATE PLATNIM KARTICAMA: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 25.01.2017. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja  nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u DOLARIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 5 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno. Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 10 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Pasoši državljana Republike Srbije moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci).
 • Rapsody Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog osiguranja u agenciji prema važećem cenovniku Uniqa osiguranja (Milutina Milankovica 134 Beograd) – osnovno osiguravajuće pokriće (obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u uslovima Uniqa osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana). U slučaju zdravstvene intervencije (pozvati broj 011/36 36 955 centra za pomoć Uniqa osiguranja)
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA:  RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 462/2010.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA «RAPSODY TRAVEL» OD 25.01.2018. A KOJI SU USKLAĐENI SA YUTA STANDARDIMA I MOGU SE POGLEDATI NA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI.      
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja, opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja (UNIQA) .

 

 


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.66.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.65.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.