KARTE

KARTE

Češka je evropska zemlja koja svojom bogatom istorijom i izuzetnim kulturnim nasleđem, privlači hiljade turista svake godine.

AKTUELNA PUTOVANJA

Putovanje u Prag

Putovanje u Prag, poznatog po nazivu grad hiljadu tornjeva, je jedno posebno iskustvo. Šetnjom od monumentalne Praške tvrđave, pa sve do Karlovog mosta koji premošćuje reku Vltavu imaćete priliku da osetite duh Praga.

Ovaj grad poseduje veoma interesantne znamenitosti, poput Astronomskog sata i Katedrale svetog Vita, dok svi ljubitelji književnosti neće zaobići Kafkin muzej.

Zlatni grad ima bogato kulturno nasleđe, a izuzetno važno mesto pripada predivnoj muzici koja je već dugo vremena proslavljala slavu slovenskog duha širom sveta. Ovaj uspeh se pripisuje remek-delima kompozitora Smetane i Dvoržaka, koji su stvarali u periodu romantizma.

Ukoliko se odlučite da posetite Prag zimi, sigurno ćete uživati u božićnoj pijaci. U tom periodu godine, gradski trg zasija prazničnom čarolijom, sa slikovitim pozadinama snežno prekrivenih srednjovekovnih zgrada.

Karlove Vari, Češki Krumlov i čuveni festival piva

Iako je Prag najposećeniji, država obiluje i drugim fascinantnim gradovima kao što je Česki Krumlov. Ovaj romantičan gradić se nalazi na listi UNESCO-ve svetske baštine i privlači sve umetnike, kao i ljubitelje kulture i tradicije.

Drugi prepoznatljiv grad, koji je ujedno i češko termalno lečilište su Karlove Vari. Čuven je po svojim lekovitim izvorima koji se koriste još od vremena rimskih imperatora.

Češka je takođe sinonim za pivo. Svake godine se u ovoj zemlji popije otprilike 140 litara piva po stanovniku. Ovaj alkoholni napitak ima poseban status u Češkoj kulturi i tradiciji, a veliki broj pivnica, festivala piva i događaja dodatno utiču na popularnost. Međutim, svi gurmani će imati priliku da uživaju u autentičnoj kuhinji, uz ukusne tradicionalne obroke, kao što su gulaštrdelnik ili svima poznate praške kobasice.

Postanite deo naše zajednice

Budite obavešteni o najnovijim akcijama i ponudama za najbolja putovanja. Dobrodošli u svet nezaboravnih putovanja i vrhunskog provoda.

COPYRIGHT © RAPSODY TRAVEL DOO - SVA PRAVA ZADRŽANA.
Website by NeoLab