SEVERNI TAJLAND & BANGKOK

Polazak sa aerodroma "Nikola Tesla"

Zavirite u tajne drevnog Sijama i otkrijte zašto Tajland nazivaju “Zemljom osmeha”. Otkrivamo tajne dalekog istoka, obilazimo najlepše hramove, slonovima krstarimo kroz džunglu, uživamo u fantastičnoj tajlandskoj kuhinji, upoznajemo neverovatnu kulturu i tradiciju starih plemena i naroda, otkrivamo sve tajne grada Anđela, družimo se sa gostoljubivim i prijateljskim stanovnicima ove nasmejane kraljevine. Neka i vas oduševi nestvaran spoj koji vam nudi Tajland! Još jedna avantura počinje, pridruži se! Upoznaj nove ljude iz celog sveta, svoje istomišljenike, i zabavljaj se tokom celog putovanja. Učini da ovo bude putovanje za pamćenje!

Izaberite datum:

1. DAN (Utorak 13.02.2018.) Poletanje – neka avantura počne

Okupljanje putnika na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pred poletanje. Let za Chiang Mai sa presedanjem u Dohi (brojevi letova QR0232 i QR0822).

2. DAN (Sreda 14.02.2018.) Centar kulture i religije

U jutarnjim časovima slećemo u Čang Mai, drevnu prestonicu Lana Kraljevstva i vekovni kulturno religijski centar Kraljevine Tajland. Smeštamo se u hotel, pravimo kratku pauzu i krećemo u fakultativni obilazak grada: Stari centar i staro utvrđenje, Phai kapija, Wat Jedlin, Wat Thung Yu Phra Singh Hram, spomenik Tri kralja, Chiang Mun hram, Lok Moli hram, bezbrojne pijace voća i povrća, mnogobrojni parkovi, noćni market... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN (Četvrtak 15.02.2018.) Hram na uzvišenju

Fakultativni izlet do Doi Suthep-a, brda nadomak Čang Maia, gde je smešten jedan od najznačajnijih budističkih manastira Wat Phrathat Doi Suthep. U prelepom manastiru ćemo naučiti legendu o Belom slonu i videti jednu od najznačajnijih statua drevnog Tajlanda – “Smaragdnog Budu”. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, odlazak do obližnjeg vodopada, obilazak usputnih manastira i vidikovaca. Povratak u Čang Mai. Noćenje.

4. DAN (Petak 16.02.2018.) Ogrlice i dugi vratovi

Dan rezervisan za fakultativni izlet. Posle doručka vozimo se nekih sat vremena ka severu i dolazimo do Čang Dao pećine, sa najspektakularnijim formacijama stalagnita i stalaktita u zemlji. Pećina se prostire na više od 12 kilometara ispod trećeg najvišeg vrha Tajlanda. Pećina je jako važna lokalnim budističkim monasima jer se u njoj nalaze i prostorije hrama koje monasi koriste za molitvu i meditaciju.  Posle obilaska pećine i hrama nastavljamo do sela Padung u kojem se upoznajemo sa tradicionalnim Karen plemenom. Pripadnici Karen plemena su etnička grupacija izbeglih iz Mijanmara (Burme) i danas naseljavaju severne delove Tajlanda, poznati su po raznim rukotvorinama koje prodaju kao suvenire, i još poznatiji po metalnim ogrlicama koje žene ovog plemena nose zbog kojih su i dobili ime – Pleme dugih vratova. Slobodno vreme. Povratak u Čang Mai. Noćenje.

5. DAN (Subota 17.02.2018.) Na tromeđi

Napuštamo Čang Mai i krećemo ka tromeđi Tajlanda, Laosa i Mijanmara, do Čang Raija, najsevernijeg velikog grada Tajlanda i bivše prestonice kraljeva iz dinastije Mangrai. Pravimo kraće usputne pauze radi odmora i fotografisanja. Stižemo u Čang Rai, smeštamo se u hotel. Slobodno vreme.  Noćenje.

6. DAN (Nedelja 18.02.2018.) Drevna prestonica

Posle doručka krećemo u fakultativni obilazak grada: spomenik kralju Mengraiju, Etnografski muzej plemena, Pokrajinska vlada, Sat kula, Čang Rai pešačka zona, Mung Muang hram, Ming Muang hram, Phra Sing hram sa ljubičastim Budom od žada... Slobodno vreme. Noćenje.

7. DAN (Ponedeljak 19.02.2018.) Mistika belog hrama

Krećemo na fakultativni izlet nedaleko od Čang Raija u posetu jednoj od najpoznatijih turističkih atrakcija u blizini – Beli hram, kako ga turisti nazivaju, napušteni budistički hram koji je rekontruisan krajem 20-tog veka, u kome je otvorena umetnička galerija, a danas se nalazi u privatnom vlasništvu. Posle obilaska Belog hrama, odlazimo u Dolinu slonova, poznati rezervat prirode u kojem na 40 hekrata žive azijski slonovi pod zaštitom. Družimo se sa slonovima, uživamo u prirodi. Slobodno vreme. Povratak u Čang Rai. Noćenje.

8. DAN (Utorak 20.02.2018.) Grad Anđela

Napuštamo smeštaj i krećemo do lokalnog aerodroma dva sata pred let za Bangkok. Posle kraćeg leta stižemo u grad Anđela, glavni grad Kraljevine Tajland, ekonomsku i političku prestonicu zemlje. Odlazimo do hotela, smeštamo se i posle kraće pauze krećemo u obilazak jednog od najpoznatijih gradova sveta. Šetamo starim-novim centrom grada, obilazimo glavne pešačke zone, obilazimo mnogobrojne pijace, trgove, hramove, barove i kafiće. Uživamo u šetnji pored reke, isprobavamo zanimljive specijalitete. Slobodno vreme. Noćenje.

9. DAN (Sreda 21.02.2018.) Krstarenje gradom

Posle doručka krećemo u fakultativno razgledanje grada Anđela iz drugog ugla. Krstarimo rekom Chao Praya. Vozimo se tradicionalnim long tail čamcima, obilazimo stari deo Bangkoka i otkrivamo kako lokalci trguju, rade i žive na vodi. Kada završimo sa voznjom čamcima, krećemo u obilazak hrama Zore (Wat Arun), najstarijeg hrama u Bangkoku. Posle hrama Zore, odlazimo do ležećeg Bude, statue duge 46 metara u hramu What Pho, odakle laganom šetnjom nastavljamo do Velike Palate, rezidencije tajlandskih kraljeva. Slobodno vreme. U večernjim časovima predlažemo odlazak do Pat Pong-a, jedan od najinteresantnijih i najfascinantijih kvartova Bangkoka. Obavezno posetite i Calypso show, čuveni kabare u kome glavnu ulogu igraju transrodne osobe.

10. DAN (Četvrtak 22.02.2018.) Prestonica starog carstva

Dan rezervsan za fakultativni izlet u staru prestonicu Sijamskog carstva - Ayutthayu. Obilazimo stare dvorove, kmerske palate, veliki broj starih hramova, uživamo u prirodi, lokalnim specijalitetima, učimo o životu starog Sijama. Povratak u Bangkok. Slobodno vreme. Noćenje.

11. DAN (Petak 23.02.2018.) Nazad na sever

Opraštamo se od Bangkoka, odlazimo do aerodroma dva sata pred poletanje za Čang Mai. Ponovo se vraćamo na početak naše avanture. Stižemo u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje

12. DAN (Subota 24.02.2018.) Chiang Mai

Dan sa slobodne aktivnosti. Odmaranje u mnogobrojnim parkovima, uživanje u lokalnim ukusima, šetanje i razgledanje, kupovina suvenira. Noćenje.

13. DAN (Nedelja 25.02.2018.) Chiang Mai – Doha

U ranim jutarnjim časovima stižemo na aerodrom dva sata pre leta. Opraštamo se od Tajlanda i letimo nazad ka Kataru (brojevi letova QR0823 i QR0231). U prepodnevnim časovima stižemo u Dohu, prestonicu Katara, u kojoj pravimo pauzu od 20 sati. Posle završenih carinskih formalnosti, transferom odlazimo do hotela, smeštamo se i koristimo priliku da obiđemo još jednu državu na našoj avanturi. Slobodno vreme. Noćenje.

14. DAN (Ponedeljak 26.02.2018.)

U ranim jutarnjim časovima odlazimo na aerodrom dva sata pre leta. Završavamo carinske formalnosti. Letimo nazad za Beograd. U Beograd stižemo u prepodnevnim časovima. Sumiramo utiske i planiramo novu avanturu! Kraj putovanja.

AYUTTHAYU

Poseta staroj prestonici Sijamskog carstva, upoznavanje sa kulturom i načinom života starih naroda, obilazak dvorova, Kmerske palate i hramova.
Cena: 30

N/A
HRAM NA UZVIŠENJU

Doi Suthep, brdo nadomak Čang Maija, gde je smešten jedan od najznačajnijih budističkih manastira Wat Phrathat Doi Suthep u kojem se nalazi Smargdni Buda. Obilazak manastira, kupovina suvenira, uživanje u prirodi i upoznavanje sa budizmom.
Cena: 25

N/A
KRSTARENJE

Upoznavanje Bangkoka iz drugog ugla. Rečna plovidba tradicionalnim čamcima, obilaženje najvećih znamenitosti grada, vodena pijaca, upoznavanje sa životom lokalaca na vodi.
Cena: 20

N/A
MISTIKA BELOG HRAMA

Obilazak jedne od najvećih znamenitosti u blizini Čang Raija. Nekadašnjeg budističkog hrama, pretvorenog u muzej savremene umetnosti. Mistični hram potpuno bele boje u nestvarnom okruženju pored jezera. Odlazak do Doline slonova – rezervata prirode na 40 hektara u kojem se čuvaju ugroženi slonovi.
Cena: 25

N/A
OGRLICE I DUGI VRATOVI

Obilazak Čang Dao pećine u podnožju drugog najvišeg vrha Tajlanda u džungli u kojem se nalaze hramovi i prostorije za molitvu i meditaciju budističkih monaha. Odlazak do sela Padung u kojem se upoznajemo sa tradicionalnim načinom života Karen plemena – Plemena dugih vratova.
Cena: 30

N/A

Termin: Februar

CENA:  FIRST MINUTE - 890 € (do 15.01.2018.)
REGULARNA CENA – 1090 €

CENA UKLJUČUJE:

 • Avio prevoz kompanije Qatar Airways na relaciji Beograd – Doha – Čang Mai – Doha –Beograd i kompanijom Air Asia na relaciji Čang Rai – Bangkok – Čang Mai, SA SVIM TAKSAMA i prtljagom do 23kg
 • Transfere na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom i relaciji Čang Mai – Čang Rai
 • Smeštaj u hotelima i guest house-ima na bazi 12 noćenja sa doručkom (buffet i kontinentalni)
 • Tranzitnu vizu za Qatar
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Vizu za Tajalnd (40za državljane Srbije, Crne Gore, Hvatske i BiH, 50za državljane Bugarske i 60 za državljane Makedonije)
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Individualne troškove na putovanju
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može pribaviti u agenciji, UNIQA putničko zdravstveno osiguranje (19-70 godina), pokriće do 15000€, cena: 1225,88rsd

 

Taweeporn Guest House, Chiang Mai
Guest house u samom centru starog grada, na par minuta pešačenja od većine glavnih turističkih znamenitosti. Sobe su dvokrevetne. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni). Svaka soba poseduje privatno kupatilo, TV, bračni ili dva singl kreveta.

Lemme Chok De Guesthouse, Chiang Rai
Guesthouse u samom centru starog grada, na par minuta pešačenja od većine glavnih turističkih znamenitosti. Sobe su dvokrevetne  Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni). Svaka soba poseduje privatno kupatilo, TV, bračni ili dva singl kreveta.

Hotel Eco House, Bangkok
Guesthouse u centru grada, na desetak minuta pešačenja od većine glavnih turističkih znamenitosti. Sobe su dvokrevetne  Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni). Svaka soba poseduje privatno kupatilo, TV, bračni ili dva singl kreveta.

KOJE SU MOJE ODGOVORNOSTI?

VIZE
Za ulazak na teritoriju Kraljevine Tajland državljanima Srbije potrebne su vize. Vize se dobijaju u počasnom konzulatu Tajlanda u Beogradu od 01. Avgusta 2017. godine, a postoji i mogućnost da vam agencija pribavi vizu (mesec dana pred put). Tajlandska viza iznosi 30€ za jedan ulazak u trajanju od 2 meseca. Za državljane  Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije , Crne Gore i Bugarske važe isti propisi.

Svaki putnik je odgovoran za sebe i u obavezi je da prati instrukcije lokalnog vodiča i predstavnika agencije, koji je tu da pazi na bezbednost putnika i da izbegne bilo koju opasnu situaciju. Pored toga, jedina Vaša odgovornost je da uživate i da se što bolje provedete!

KORISNE INFORMACIJE
Voda sa česme ne preporučuje se za piće. Obavezno kupujte flaširanu vodu i koristite je za pranje voća. Vakcinacija protiv tropskih bolesti nije obavezna. Preporuka je da se posavetujete sa svojim lekarom. Od lekova sa sobom poneti lekove za redovnu terapiju ako je imate, probiotik, lekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje.
Preporučujemo zdravstveno osiguranje. Zdravstveno osiguranje možete uzeti u agenciji do 5 dana pred put.
Klima u Tajlandu odlikuje se visokim tropskim temperaturama u letnjem periodu (prosečna maksimalna dnevna je od 27 do 38C).  Na severu zemlje, vlažnost vazduha je znatno manja nego na jugu i klima je blaža. Savetujemo da ponesite što manje garderobe, usluge pranja odeće su jako povoljne i dostupne. Nosite laganu odeću zbog visokih temperatura. Ponesite i neku garderobu dugih rukava I nogavica, jer noći na severu zemlje znaju biti hladnije, a dugi rukavi i nogavice potrebni su Vam i prilikom obilaska hramova i drugih kulturno istorijskih spomenika.  
Tradicionalna ishrana je poprilično raznovrsna, pretežno obuhvata pirinač, piletinu, govedinu, povrće, voće, nudle i dosta začina. Ulična hrana je potpuno bezbedna, jeftina i jako ukusna.
Tajland je generalno bezbedna i mirna destinacija. Ne preporučuje se samostalno kretanje periferijama gradova naročito noću. Zbog povećanog broja džeparoša povedite računa o svojim ličnim stvarima.  Korišćenje opojnih droga je strogo zabranjeno i kažnjava se zatvorskom kaznom.
Na putovanju u Tajland sa sobom možete nositi i evre i američke dolare. Bankomati postoje i nalaze se skoro svuda, a kartice možete koristiti u većini prodavnica, restorana i kafića. O pojedinostima posavetujte se sa Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inostranstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane.
Strujni napon u Tajlandu potpuno je isti kao i kod nas 220V.

NAPOMENE:

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po prodajnom kursu Pro Credit banke (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER):
 • GOTOVINSKI / UPLATE NA RATE: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.
 • UPLATE PLATNIM KARTICAMA: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 25.01.2017. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja  nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u DOLARIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 5 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno. Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 10 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Pasoši državljana Republike Srbije moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci).
 • Rapsody Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog osiguranja u agenciji u prema važećem cenovniku Uniqa osiguranja (Milutina Milankovica 134 Beograd) – osnovno osiguravajuće pokriće (obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u uslovima Uniqa osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana). U slučaju zdravstvene intervencije pozvati broj 011/36 36 955 centra za pomoć Uniqa osiguranja.
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA:  RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 462/2010.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA «RAPSODY TRAVEL» OD 25.01.2017. A KOJI SU USKLAĐENI SA YUTA STANDARDIMA, I MOGU SE POGLEDATI NA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI.        
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja, opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja (UNIQA).


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.66.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.65.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.