DUBAI

Polazak sa aerodroma "Nikola Tesla"

Zavirite u tajne Bliskog istoka i doživite čaroliju arapskog sveta. Uživajte u gradu kontrasta, blistavoj metropoli Persijskog zaliva, orijentalne gostoprimljivosti. Uživajte u spoju tradicije i moderne arhitekture na korak od prelepih peskovitih plaža. Grad koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, grad koji će vas oduševiti na svakom koraku sa brojim restoranima, kafićima, barovima, tržni centrima, sa kulturnom baštinom, zabavnim parkovima, skijanjem i snegom na plus 30 stepeni! Još jedna avantura počinje, pridruži se! Upoznaj nove ljude iz celog sveta, svoje istomišljenike i zabavljaj se tokom celog putovanja. Učini da ovo bude putovanje za pamćenje!

Izaberite datum:

1. DAN (Četvrtak 25.01.2018.) Poletanje – neka avantura počne

Okupljanje putnika na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pred poletanje. Let za Dubaji. Sletanje u Dubai u večernjim časovima. Transfer do hotela, smeštaj. Noćenje.

2. DAN (Petak 26.01.2018.) Magija Emirata

Posle doručka krećemo u fakultativni obilazak definitivno najpoznatijeg grada Ujedinjenih Arapskih Emirata: Burj Khalifa, Dubai Mall, Al-Fahidi utvrđenje i Muzej Dubaija, Stari Dubaji (Bastakia), Burj Al-Arab, Džumerijah plaža, Opera, Fontana, Palmino ostrvo,  Džumerijah džamija... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN (Subota 27.01.2018.) Pustinjski safari

Dan rezervisan za celodnevni fakultativni pustinjski safari. Otkrijte crveni pustinjski pejzaž na periferiji Dubaija na 6-7-satni večernji obilazak u kampu Beduin. Uživajte u prekrasnim pogledu na pustinjske dine i zabavne aktivnosti po dolasku u kamp. Posle doručka, odlazimo do centra pustinje na približno 60 minuta putovanja do prvog odredišta. Po dolasku se zaustavljamo na oko 20 minuta i pripremamo za pustinju. Vozimo se preko pustinjskih crvenih dina, posle vožnje odlazimo na “sankanje” dinama snoubordom. Družimo se sa beduinima, jašemo kamile, upoznajemo se sa tradicionalnim lovom sa sokolovima i saznajemo zašto dobar soko košta koliko i luksuzna vila.  Uživamo u panoramskom pogledu na zalazak sunca pre odlaska u autentičan arapski kamp. Doživite tradicionalnu arapsku dobrodošlicu uz kafu i urme, opuštamo se u prelepom beduinskom kampu i uživamo u tradicionalnim plesovima i nargilama dok probamo preukusnu hranu. Povratak u Dubaji. Noćenje.

4. DAN (Nedelja 28.01.2018.) Pogled sa najviše zgradena svetu

Dan rezervisan za slobodne aktivnosti u Dubajiu ili fakultativni odlazak na vidikovac najviše zgrade na svetu - Burj Khalifa. Noćenje.

5. DAN (Ponedeljak 29.01.2018.) Abu Dabi

Celodnevni fakultativni izlet u prestonicu Ujedinjenih Arapskih Emirata – Abu Dabi. Posle jednočasovne vožnje, stižemo u glavni politički centar Emirata. Fakultativni obilazak: Šeik Zajedova Velika džamija (četvrta najveća džamija na svetu), Palata Emirata, Etihad kule, muzej istorije Abu Dabija, Šeik Zajedov Centar, tržnica urmi. Slobodno vreme. Povratak u Dubaji. Noćenje.

6. DAN (Utorak 30.01.2018.) Sneg u pustinji

Još jedan dan rezervisan za slobodne aktivnosti ili fakultativno skijanje na planini sa veštačkim snegom unutar tržnog centra. Noćenje.

7. DAN (Sreda 31.01.2018.) Nazad u prošlost

Dan za slobodne aktivnosti. Fakultativan odlazak na tradicionalnu arapsku večeru na kojoj se upoznajemo sa istorijom i kulturom Arapskih Emirata. Noćenje

8. DAN (Četvrtak 01.02.2018.) Dubaji za sve

Poslednji dan u Dubaiu, vreme za slobodne aktivnosti, šetnje, obilaske, šoping, tržni centri, barovi, kafići, restorani, zabavni parkovi, sve što ovaj magični grad može da ponudi. Noćenje.

9. DAN (Petak 02.02.2018.) Kraj avanture

U ranim jutarnjim časovima odlazimo na aerodrom dva sata pre poletanja i letimo nazad za Beograd. Kraj programa.

ABU DABI

Celodnevni fakultativni izlet u prestonicu Ujedinjenih Arapskih Emirata. Šeik Zajedova Velika džamija (četvrta najveća džamija na svetu), Palata Emirata, Etihad kule, muzej istorije Abu Dabija, Šeik Zajedov Centar, tržnica urmi.
Cena: 40€

N/A
ARAPSKA VEČERA

Tradicionalna arapska večera u starom centru grada na kojoj se uz predavača upoznajemo sa istorijom i kulturom Emirata, dok probamo izvorna tradicionalna arapska jela.
Cena: 50€

N/A
BURJ KHALIFA

Obilazak i pogled sa vidikovca najviše zgrade na svetu, visoke preko 800 metara.
Cena: 35€

N/A
PUSTINJSKI SAFARI

Vožnja terenskim vozilima kroz pustinju, jahanje kamila, sandboarding, lov sa sokolima, obilazak bedunskog kampa, nargile, trbušni ples, večera u kampu.
Cena: 45€

N/A
SKIJANJE

Skijanje na planini sa veštačkim snegom u tržnom centru.
Cena: 45

N/A

Termin: Januar

CENA:  FIRST MINUTE - 749 € (do 15.01.2018.)
REGULARNA CENA – 949 €

CENA UKLJUČUJE:

 • Avio prevoz kompanije Fly Dubai na relaciji Beograd – Dubaji – Beograd, SA SVIM TAKSAMA i prtljagom do 23kg
 • Transfere na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom
 • Smeštaj u hotelu na bazi 8 noćenja sa doručkom (kontinentalni)
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja

 CENA NE UKLJUČUJE: 

 • Vizu za Ujedinjene Arapske Emirate (95€)
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Individualne troškove na putovanju
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može pribaviti u agenciji, UNIQA putničko zdravstveno osiguranje (19-70 godina), pokriće do 15000€, cena: 1306rsd.


Deebaj Al Khabisi Plaza

Moderni apartmani u širem centru grada odlično povezani linijama metroa. Svega nekoliko minuta vožnje metroom do najvećih znamenitosti. Usluga ja na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni), apartmani su potpuno moderno opremljeni, sa dnevnom sobom i po dve spavaće sobe (bračni krevet i dva singl kreveta). U svakoj sobi se nalazi TV, besplatni internet, privatno kupatilo, klima uređaj.

KOJE SU MOJE ODGOVORNOSTI?

VIZE
Građanima Republike Srbije potrebna je turistička viza za ulazak na teritoriju Ujedinjenij Arapskih Emirata. Viza se dobija na aerodromu i košta 95€. Za građane Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Makedonije važe ista pravila.

Svaki putnik je odgovoran za sebe i u obavezi je da prati instrukcije lokalnog vodiča i predstavnika agencije, koji je tu da pazi na bezbednost putnika i da izbegne bilo koju opasnu situaciju. Pored toga, jedina Vaša odgovornost je da uživate i da se što bolje provedete! 

KORISNE INFORMACIJE

Voda u Emiratima je bezbedna za piće. U Emiratima ne postoje nikakvi rizici od bilo koje prenosive bolesti. Od lekova sa sobom poneti lekove za redovnu terapiju ako je imate, probiotik, lekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje.
Preporučujemo zdravstveno osiguranje. Zdravstveno osiguranje možete uzeti u agenciji do 5 dana pred put.
Klima u Emiratima u ovom periodu odlikuje se visokim temperaturama. Sa sobom obavezno ponesite što laganiju odeću.
Tradicionalna ishrana obuhvata piletinu, govedinu, jagnjetinu, sireve, mleko i mlečne proizvode, povrće, voće i ribu. Ulična hrana je potpuno bezbedna i jako ukusna.
Emirati su potpuno bezbedna destinacija. Preporučuje se poštovanje određenih pravila, pošto se nalazite u većinski muslimanskoj zemlji, vodite se njihovim načinom oblačenja i ponašanja. Ljudi su jako ljubazni i uvek spremni da pomognu.
U Emiratima sa sobom možete nositi i evre i američke dolare. Bankomati postoje i nalaze se svuda, a kartice možete koristiti u većini prodavnica, restorana i kafića. O pojedinostima posavetujte se sa Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inostranstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane.
Strujni napon u Emiratima potpuno je isti kao i kod nas 220V.

NAPOMENE:

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po prodajnom kursu Pro Credit banke (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER):
 • GOTOVINSKI / UPLATE NA RATE: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.
 • UPLATE PLATNIM KARTICAMA: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 25.01.2017. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja  nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u DOLARIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 5 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno. Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 10 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Pasoši državljana Republike Srbije moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci).
 • Rapsody Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog osiguranja u agenciji u prema važećem cenovniku Uniqa osiguranja (Milutina Milankovica 134 Beograd) – osnovno osiguravajuće pokriće (obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u uslovima Uniqa osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana). U slučaju zdravstvene intervencije pozvati broj 011/36 36 955 centra za pomoć Uniqa osiguranja.
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA:  RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 462/2010.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA «RAPSODY TRAVEL» OD 25.01.2017. A KOJI SU USKLAĐENI SA YUTA STANDARDIMA, I MOGU SE POGLEDATI NA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI.        
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja, opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja (UNIQA).


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.66.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.65.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.